Endavant! 1945 | Hemeroteca

L'alcalde de Badalona diu que les "especulacions" d'Albiol són d'una "irresponsabilitat absoluta"

L'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, considera d'una "irresponsabilitat absoluta" les declaracions del cap de llista del PP a Badalona, Xavier García Albiol, en les quals hauria "especulat" sobre les causes de l'incendi on van morir tres persones.

Pastor ha assegurat que s'està treballant i quan es tinguin més dades es comunicaran, però considera que especular "danya la imatge de Sant Roc i de Badalona i ningú s'ho mereix" i ha demanat "responsabilitat política". L'alcalde, que aquest dilluns al matí ha visitat els cinc ferits a l'hospital, ha explicat que els quatre adults "estan en una situació greu però estable" i ha celebrat que "la nena de dos mesos progressa favorablement". El minut de silenci per recordar les víctimes de l'incendi ha aplegat regidors dels grups municipals, l'alcalde i exalcaldes i desenes de veïns a la plaça de la Vila.

Pastor ha recordat que el diumenge es va celebrar una reunió bilateral amb la Generalitat per activar el protocol d'actuació i ha reconegut que està afectat pels fets que van passar al barri on es va criar. "Estem donant el 200% per normalitzar la vida d'aquestes persones que han viscut aquesta tragèdia", ha dit.

Aquest dilluns a les nou del matí s'ha creat una unitat específica de serveis socials on s'està tractant i acompanyant psicològicament a totes les famílies afectades, ha explicat l'alcalde. Són trobades amb les famílies per conèixer les seves necessitats, la seva situació i com es pot solucionar.

L'Ajuntament treballa amb la voluntat d'iniciar les tasques de rehabilitació "aviat", i per aquest motiu ja està en converses amb les asseguradores, però Pastor no ha pogut donar cap data. Pel que fa a l'accés als habitatges, els propers dies alguns dels veïns podran recollir objectes personals, però en els habitatges més afectats no s'hi podrà accedir, ha exposat.

L'edifici afectat té "mig segle de vida", ha indicat l'alcalde, que ha recordat que fa uns anys hi van haver concentracions i manifestacions per talls de llum provocats per l'estat de la infraestructura elèctrica. Pastor ha reconegut que segons alguns dels veïns amb els que ha parlat, i també de l'associació de veïns, alguns dels habitatges estaven ocupats, però ha insistit en no especular, en que s'està treballant i en que quan es tingui més informació la comunicarà.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px