Endavant! 1945 | Hemeroteca

El president del Senat, Manuel Cruz, visita Roses i anima als gironins a utilitzar el vot de manera conscient i responsable

El president del Senat, Manuel Cruz, ha animat avui als gironins a utilitzar el seu vot “de manera responsable i conscient” en les properes eleccions generals i ha advertit que davant una convocatòria electoral no és bo “usar les emocions i no els arguments”. Manuel Cruz, que ha participat avui a Roses en una trobada amb militants socialistes, considera que tot i que repetir les eleccions pot resultar incòmode, els ciutadans han de tenir sempre “fam de democràcia” i valorar la importància d’exercir aquest dret.

Pel que fa a la formació del govern després de les eleccions, Manuel Cruz ha fet una crida a la resta de partits a “aparcar els retrets” i a “comprendre que per negociar no es pot posar sobre la taula un programa de màxims, sinó que primer s’ha de veure quins són els punts d’acord i assumir que el consens està al final, és el resultat”.

Per la seva banda, el cap de llista per Girona al Congrés, Marc Lamuà, que també ha participat en la trobada, s’ha dirigit als electors no independentistes de l’Alt Empordà, perquè reflexionin sobre la importància i la utilitat del seu vot. Lamuà ha recordat que en les darreres eleccions generals el PSC va ser l’únic partit no independentista que va aconseguir un diputat al Congrés. “En les passades eleccions generals del 28 d’abril hi va haver a Roses un total de 2.498 vots a formacions no independentistes però que van quedar lluny d’aconseguir un diputat”, ha explicat. “Tots aquests són vots que d’alguna manera es perden i que no són útils per enfortir la representació no independentista dels gironins al Congrés dels diputats”, ha afegit.

A la província de Girona hi va haver més de 80.000 vots no independentistes que van anar a parar a formacions que no van aconseguir diputat, uns vots que si es sumessin al PSC, encara que fos parcialment, podrien donar un tomb molt important als resultats i al repartiment d’escons de la província.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px