Endavant! 1945 | Hemeroteca

Els grups municipals de l’oposició de Palamós (PSC, Junts per Catalunya i CUP) lamenten la falta de consens en la decisió del minutatge i repartició de forma unilateral de la ràdio municipal per interessos partidistes.

Els grups que formen la totalitat de l’oposició a Palamós han manifestat la seva disconformitat amb els canvis que s’han introduït en la programació de l’emissora de ràdio municipal i que, al seu parer, dificulten que l’equip de govern sigui fiscalitzat per la crítica de l’oposició. Fins fa poc, Ràdio Palamós entrevistava l’alcalde o un representant del govern municipal una vegada per setmana, tots els dimarts. Al dia següent, dimecres, s’entrevistava a un dels grups de l’oposició, que hi anaven desfilant per torns a raó d’un cop al mes. Els grups tenien, llavors, l’oportunitat de fer valoracions sobre el que hagués explicat el govern municipal el dia anterior.

Ara, però, la proposta de la presidenta del Consell d’Administració suposa que els grups intervinguin els dimarts (un cop al mes) i el representant del govern ho faci els dimecres (cada setmana). Aquesta fórmula ha estat aprovada pel Ple, on ERC compta amb majoria absoluta, però amb el rebuig de tota l’oposició, que considera que d’aquesta manera se’ls treu l’oportunitat de contestar al govern. “Si el govern intervé un dia després que l’oposició no hi ha rèplica possible als seus anuncis o actuacions, sobretot si tenim en compte que cada grup polític de l’oposició intervé una setmana però no torna a tenir aquest espai de difusió disponible fins al cap d’un mes”, van argumentar els grups de l’oposició en el darrer ple del mes de setembre, que incloïa aquest tema a l’ordre del dia.

Per aquest motiu, tots els grups hi van votar en contra i reclamen al govern “que no utilitzi la majoria absoluta de manera abusiva i que compleixi amb el seu compromís de transparència i consens, sotmetent-se amb normalitat a la crítica dels altres grups polítics a Ràdio Palamós”.

La participació dels grups de l’oposició en els espais reservats a la programació de la ràdio està regulada per un reglament en base al qual s’elabora un pla de programació en el qual queda establert per quatre anys quin serà el tipus de programa i el temps d’utilització al que tindran dret els grups polítics. El mateix reglament assenyala que el president del Consell d’Administració ha de convocar els portaveus dels grups municipals i els regidors no adscrits “per tal d’acordar l’espai màxim d’utilització en dies i hores dels programes i espais a realitzar” i que “un cop acordats els espais de participació” la proposta passarà a l’aprovació del Consell d’Administració de la ràdio (que encara no ha estat legalment constituït per la renúncia d’alguns del seus membres, i per tant, ha estat una proposta unilateral del govern d’ERC) i posteriorment al Ple, que l’ha d’aprovar per majoria absoluta.

El resultat de la votació en el ple va ser de 10 vots a favor, corresponents als 10 regidors de govern d’ERC i 7 vots en contra (amb 3 vots dels regidors del PSC, 2 de Junts per Catalunya, 1 de Ciutadans i 1 de la CUP).

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px