Endavant! 1945 | Hemeroteca

Marc Lamuà lamenta la repetició d’eleccions i recorda que “els socialistes hem fet tot el possible per tirar endavant aquesta legislatura”

El PSC de comarques gironines ha lamentat la repetició d’eleccions que en cap cas contemplava després de la victòria socialista de l’abril passat. “Finalment ha estat impossible l’entesa amb UNIDAS PODEMOS, després de proposar fins a 5 fórmules de col·laboració i cooperació entre ambdós partits” ha explicat el diputat gironí i primer secretari dels socialistes de comarques gironines, Marc Lamuà. Els socialistes han proposat a UP durant aquests mesos fins a 5 propostes per endegar la legislatura: un govern en solitari amb el seu suport exterior, un govern de cooperació amb independents de prestigi d’UP, un govern de coalició amb UP, un govern de cooperació i un govern de col·laboració amb una comissió parlamentària per garantir el compliment dels pactes, que han estat rebutjades.

El diputat gironí Marc Lamuà també ha recordat que qui provoca aquesta situació és ERC amb el seu vot negatiu als pressupostos i que va paralitzar inversions i un augment de recursos considerables per a Catalunya. Els pressupostos de Sánchez preveien un augment de 700M d’euros a Catalunya, un 52% més respecte als de Rajoy de 2018, situant-se als 2051M d’euros i al 16,8% de la inversió estatal, un 3,5% més que el 2018 amb el Partit Popular. A les comarques gironines li pertanyien 87 milions d’euros. “ERC sempre ha posat per sobre interessos partidistes, ha bloquejat el país i les inversions a Catalunya, el com pitjor millor ens pot portar a una crisi sense precedents; al fet que l’extrema dreta governi a Espanya i que la via del diàleg amb Catalunya sigui inexistent” ha afirmat Lamuà.

Els socialistes demanaran de nou la confiança als ciutadans de comarques gironines apel·lant “que som l’únic partit capaç de buscar solucions polítiques per a Catalunya i que som garantia de progrés i justícia social. Ho hem demostrat al govern durant un any i ho farem de nou si guanyem les eleccions al novembre”. “El que ja sabem tots és que passarà si PP, VOX i C’s sumen, les cartes estan sobre la taula i C’s ha deixat clar que és un partit que pacta (va de la mà) i comparteix els postulats de l’extrema dreta. Ja no poden enganyar ningú quan diuen que representen el centre. L’única via per garantir un govern progressista, capaç d’afrontar els reptes de futur com l’emergència climàtica, la revolució digital, la desigualtat o la violència i la discriminació; i amb un full de ruta clar i projectes concrets sobre la taula, és que Pedro Sánchez sigui el pròxim president d’Espanya” ha conclòs Lamuà.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px