Endavant! 1945 | Hemeroteca

El grup socialista de Riells vol demanar una comissió d'investigació per esclarir responsabilitats per la sentència del TJSC

Al ple del proppassat 15 de juliol, l’equip de govern del municipi va portar un assabentat de sentència ferma per la qual es condemna a l’Ajuntament de Riells a l’abonament de prop de dos milions d’euros per una responsabilitat patrimonial en haver concedit incorrectament una llicència urbanística.

El problema sorgeix quan l’Ajuntament de Riells va atorgar llicència per al desenvolupament de la zona de l’estació. L’Ajuntament va atorgar llicència a l’empresa demandant, previ informe de l’arquitecte municipal, sense que prèviament s’hagués desenvolupat el projecte d’urbanització, tal com és preceptiu, no tan sols en la normativa urbanística de caràcter general, sinó també en el Pla General d’Ordenació Urbana del municipi.

La portaveu del grup municipal, Cristina Martínez Picot, va explicar que “aquesta quantitat ja per si important, pren major relleu en posar-la en contrast amb el pressupost ordinari municipal que és de poc més de 3,3 milions d’euros. Aquesta quantia, a la que caldrà afegir-hi els interessos de demora, tindrà un gran impacte en la situació de la hisenda municipal, ja que suposarà un increment de l’endeutament municipal que arribarà als més de 3,6 milions d’euros, superant el límit màxim del 110% dels recursos ordinaris, afectarà l’estabilitat pressupostària i al període de pagament als proveïdors, que en aquest moment ja se situa a 60 dies, i pujant de forma alarmant”.

“Per altra banda el govern no ha explicat com preveuen fer el pagament, però és obvi que hauran de recórrer a incrementar de manera desmesurada els impostos municipals que en aquests moments suposen una recaptació de 2 milions d’euros anuals, i més si tenim en compte que l’IBI no es pot apujar més, ja que estem al coeficient màxim permès per la llei” ha afegit Martínez.

El grup socialista del municipi vol que es creï una comissió d’investigació composada per tots els grups polítics, i presidida per la portaveu socialista i cap de l’oposició, amb la finalitat d'aclarir la responsabilitat de tots els que han portat al municipi a aquesta situació.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px