Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC del Consell Comarcal del Gironès vol liderar l’alternativa progressista

El grup socialista del Consell Comarcal del Gironès format pels regidors Joan Martín de Salt, Mònica Migueles de Sant Julià de Ramis, Joaquim Rodríguez de Sarrià de Ter i Àlex Maqueda de Llagostera ha presentat candidatura pròpia a presidir el Consell. Els socialistes al Consell Comarcal del Gironès han recordat en el discurs del ple de constitució, que en l’actual composició del consell després de les eleccions del 26 de maig hi ha una àmplia majoria dels partits progressistes i d’esquerres amb 20 dels 33 consellers. El portaveu socialista al Consell Comarcal del Gironès, el regidor saltenc Joan Martín, ha lamentat que no s’hagi produït un govern alternatiu ja que “teníem l’oportunitat que aquesta majoria es convertís en polítiques de progrés, que és el que demana la ciutadania de la nostra comarca”.

Martín, també s’ha volgut dirigir a ERC pel seu paper conformista i mancat de lideratge per trobar alternatives progressistes al Consell “que hagin acceptat un paper secundari quan podien liderar l’alternativa progressista mostra la poca disposició a liderar i contraposar polítiques d’esquerres en aquest pacte amb JxCat” i ha afegit que “des del Consell Comarcal no farem la independència, però sí que haurem de gestionar aspectes importants que repercutiran en la vida de molta gent i que convindria s’adoptessin des d’una òptica progressista”. Els socialistes gironins també li han demanat a Quim Roca, responsabilitat institucional com a president del Consell Comarcal i que no tracti diferents els ajuntaments segons colors polítics o ideologia.

Els socialistes volen posar sobre la taula durant aquests quatre anys alguns dels temes prioritaris que el Consell ha d’abordar, i on ha de destinar més esforços i recursos “Alguns dels grans reptes pendents, són la gestió dels menjadors escolars, els problemes de transport escolar en poblacions sense escoles o instituts o amb nuclis de població allunyats la gestió de les beques menjador i prioritzar les polítiques d’ocupació o habitatge. En aquestes qüestions ens tindran treballant braç a braç a primera línia” ha explicat Àlex Maqueda, regidor de Llagostera. El regidor de Sarrià de Ter, Joaquim Rodríguez, ha volgut traslladar “la importància que aquest govern abordi amb urgència projectes importants per a la comarca, les polítiques de gent gran o les polítiques esportives són cabdals per la cohesió social i les relacions intergeneracionals dels i les gironines”.

El grup socialista del Consell Comarcal ha volgut posar-se a disposició del govern per tirar endavant aquells temes socials cabdals per les famílies de la comarca però també ha volgut marcar perfil polític propi com l’alternativa progressista al govern de JxCat i ERC. “A partir d’avui el nostre paper serà liderar l’alternativa progressista perquè el consell comarcal més enllà del pacte de govern tingui una política que s’orienti cap al benestar de la ciutadania, per la redistribució social, pels drets dels treballadors, per la lluita contra les desigualtats. Això ho farem des d’una oposició responsable, constructiva i sobretot propositiva, però a la vegada també exigent i rigorosa” ha afegit Mònica Migueles, regidora de Sant Julià de Ramis.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px