Endavant! 1945 | Hemeroteca

Sílvia Paneque: “Tots els grups del Parlament han acordat que Endesa és la responsable dels talls de llum a Girona”

El Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat, avui, la Proposta de resolució sobre el manteniment de distribució elèctrica a Girona del PSC, on s’especifica que la Generalitat exigirà a la companyia Endesa la presentació d’un pla general d’inversió propi, un pla anual de manteniment de la xarxa de distribució de subministrament elèctric, on es detallin els plans de renovació d’instal·lacions, els programes de manteniment preventiu, predictiu i correctiu i el calendari d’execució de projectes.

El passat mes de febrer, la portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Girona va mantenir diferents reunions amb el grup del PSC al Parlament de Catalunya. Paneque es va reunir amb Eva Granados, Jordi Terrades i Rafel Bruguera per traslladar-los que l’empresa Endesa tenia una xarxa de distribució de subministrament elèctric en mal estat a diferents barris de la ciutat de Girona. En aquell moment, el grup al Parlament va iniciar els tràmits i els contactes amb altres grups per aprovar l’esmentada Proposta de resolució.

En el text dels socialistes aprovat en seu parlamentària s’exposa que “a diversos barris de la ciutat de Girona se succeeixen els talls de subministrament elèctric, que produeixen afectacions a les llars i comerços de manera cada vegada més freqüents. Una de les possibles causes dels problemes en el subministrament es deu a l’antiguitat de la xarxa elèctrica i la manca d’inversió en el seu manteniment”. La Proposta de resolució caracteritza com un problema greu els talls de llum, ja que afecten un “servei bàsic”.

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, ha dit que “amb aquesta Proposta de resolució aprovada ha quedat clar que Endesa té responsabilitats en els talls de llum per a tots els grups del Parlament de Catalunya, perquè s’hi indica amb claredat que els problemes han estat causats per una xarxa de distribució antiga i que necessita millores urgents”. Per a la socialista, aquesta qüestió té molta importància, perquè considera que els problemes dels talls de llum han succeït a diferents barris de Girona i que “la responsabilitat és de l’empresa i no pas de cap veï o veïna que té els seus rebuts al dia”, ha conclòs.

Sílvia Paneque ha volgut agrair a Bruguera, Terrades, Granados i a tot el grup parlamentari socialista “el treball, no només per haver aconseguit el vot unànime de totes les formacions polítiques, sinó també per haver deixat clar que l’opinió de tothom és que els talls de llum són per problemes a la xarxa, és a dir, de l’empresa. I, per això, la Generalitat exigirà a l’empresa privada millores urgents per al conjunt dels usuaris afectats”. La polèmica dels talls de llum va succeir a l’hivern i s’ha aturat durant els mesos d’estiu, perquè la potència elèctrica de les llars és més alta durant els mesos de fred.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px