Endavant! 1945 | Hemeroteca

Sílvia Paneque assumeix 18 compromisos que configuren un model de ciutat de futur de progrés i de cohesió

L’alcaldable del PSC, Sílvia Paneque, avui, ha volgut realitzar un acte solemne de manifest de 18 compromisos davant d’una nombrosa i diversa representació de les entitats i associacions de la ciutat de Girona en qualitat de fedataris públics. La portaveu ha volgut agrair-los la presència i ha afirmat que “sóc conscient que a aquí hi ha persones amb un pensament polític ben divers i que la vostra presència és un acte més que feu de compromís amb la ciutat de Girona”.

Els primers punts que Paneque ha volgut fer públics són la dedicació completa a Girona i “no compatibilitzar l’alcaldia amb cap altre càrrec polític remunerat”; i recuperar el tarannà seriós de l’Ajuntament de Girona per mitjà de reprendre el diàleg amb qualsevol altra institució des del respecte i parlar, pensar i actuar per a tots els gironins i gironines. “El retorn a una situació de normalitat a Girona urgeix i és el punt clau per poder anar per feina i oferir solucions als problemes de la gent”, ha explicat Paneque.

Entre les propostes noves, que ha anunciat l’alcaldable socialista, han destacat “iniciar els tràmits necessaris amb les institucions, perquè les 1.100 places d’aparcament de l’estació del TAV siguin gestionades pel Tercer Sector, acció que millorarà la mobilitat i els aparcaments de la ciutat”. I emprendré un “ambiciós projecte de reforma del centre, perquè una ciutat més gran ha de tenir un centre més gran. Un centre ampliat que sigui dels vianants, amb el comerç ben connectat i tancat al trànsit rodat”. Paneque creu que aquest projecte de futur “significa tenir un model de ciutat clar que la cohesionarà tal com ho va fer el Pla especial del Barri Vell de l’alcalde Quim Nadal”.

A continuació, l’alcaldable socialista ha volgut tenir el coratge d’assumir un compromís públic i firmar-lo per portar a terme tot un seguit de mesures ben concretes: incrementar el número d’agents de la Policia Municipal en un mínim de 30 efectius; recuperar la Policia de proximitat i el programa d’Escales Segures per actuar a dins les comunitat; construir 14 pisos d’habitatge social al Modern i intervenir en la regulació del lloguer per mitjà de polítiques actives d’habitatge; regular i situar un topall als pisos turístics del Barri Vell, suprimir activitats culturals banals i descentralitzar noves activitats culturals de qualitat als barris; doblar els recursos de dependència per atendre la gent gran i dependents; i a obrir dos nous locals per a entitats vinculades al feminisme, d’una banda, i al col·lectiu LGTBI, de l’altra.

L’alcaldable del PSC també tancarà amb les entitats financeres dues línies de finançament destinades als emprenedors i empresaris de la ciutat: una dedicada a projectes que comencen i l’altre per Startups que necessitin un segon impuls per al seu negoci. També crearà un espai institucional o Plenari de l’àrea metropolitana de Girona amb 10 Ajuntaments més, per definir àrees comercials, verdes i industrials, la ubicació del nou hospital Trueta i per assegurar el futur de l’Aeroport de Girona.

“Seré l’alcaldessa de tots i totes: treballaré de manera incansable per recuperar l’abraçada entre els ciutadans i, per això, respectaré la gran diversitat d’idees, cultures, tradicions i creences que té i que és Girona”, ha afirmat Paneque.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px