Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC Terrassa proposa una nova regidoria de Memòria Històrica, un nou espai obert per a actes de gran format i la remodelació de l’amfiteatre del Parc de Sant Jordi

El Partit Socialista de Terrassa ha presentat un programa molt potent en matèria cultural. Segons ha explicat Alfredo Vega, alcaldable del PSC a Terrassa: “són propostes ambicioses però realistes. La cultura és un eix vertebrador i cohesionador, un element que va lligat a l’educació i que ens permet millorar la convivència i reconeixe’ns i significar-nos com a ciutat”. Així mateix, Vega ha demanat “cooperació entre municipis, no competició. Tenim una regió metropolitana molt potent també en activitat cultural”.

Aquesta mateixa idea ha estat apuntada també per Xavier Marcé, número 7 de la candidatura del PSC per Barcelona, que ha afirmat que l’àrea metropolitana “ha de construir un relat cultural compartit” i ha posat com a exemple el recent Festival Metropolità de dansa. Marcé ha destacat la potencia de Terrassa en l’àmbit audiovisual “amb projectes tant destacats com el Parc Audiovisual o l’ESCAC, que us situen com a ciutat referent a nivell europeu”.

Per la seva banda, Amadeu Aguado ha donat a conèixer les principals propostes del programa, entre les que cal destacar la creació d’una nova regidoria de Memòria Històrica “que posi en valor el nostre passat com a ciutat” ha explicat Aguado. El candidat número 6 del PSC ha plantejat la creació “d’un nou espai obert, ben comunicat, per a encabir-hi actes de gran format” i també ha assegurat que els socialistes “seguirem treballant per la reubicació de la Biblioteca del D5 en un edifici nou i també continuarem apostant perquè el conjunt monumental de la Seu d’Ègara sigui reconegut com a patrimoni de la Humanitat per la UNESCO”.

Aguado també ha recordat que el PSC “fa una clara aposta perquè des de les institucions es faci un Pla de barris cultural, que equilibri l’oferta a les ciutats i al territori”. La remodelació de l’amfiteatre del Parc de Sant Jordi, finalitzar les obres del Condicionament o establir una línia d’ajudes especifica per a les entitats que participen al Carnestoltes són altres propostes del PSC”.

Els socialistes volen convertir la Masia Freixa en un centre d’interpretació del modernisme, volen que la Casa Soler i Palet conjuntament amb la Casa Alegre sigui el Museu d’Història de Terrassa i el Castell Cartoixa serà la seu per la col·lecció d’art de la Seu d’Ègara.

Aguado també ha explicat que el programa del PSC contempla la creació d’un nou festival dedicat al flamenc, un programa de Teatre Obert a Terrassa, desenvolupar el projecte Terrassa Bibliobús perquè les biblioteques arribin a la perifèria i la creació d’un nou model turístic que vinculi cultura i medi ambient, entre d’altres propostes.

Per la seva banda Nuri Escudé, número 13 a la llista, ha manifestat que els socialistes “entenem que la cultura ha de servir per fomentar la convivència i per fer que la nostra ciutat, el nostre país prosperi. La cultura genera ocupació, i crea llocs de feina de qualitat”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px