Endavant! 1945 | Hemeroteca

Alfredo Vega: “Incrementarem amb 75 agents la plantilla de la Policia Municipal i crearem 40 noves places d’agents per a la convivència”

En la visita que avui ha fet al Mercadal l’alcaldable del PSC, Alfredo Vega, ha donat a conèixer les principals propostes en matèria de seguretat i civisme. Vega ha afirmat que Terrassa “és una ciutat segura i les dades ens ho demostren: Terrassa té una mitjana en delictes penals 15 punts inferior a la mitjana catalana i 5 per sota de la mitjana espanyola”. Tot i així, Vega ha assegurat que “volem millorar i per això incrementarem la plantilla de la policia local en 75 agents més i també seguirem reclamant a la Generalitat que s’incrementin els agents de Mossos d’esquadra a la nostra ciutat”.

D’altra banda el candidat socialista ha anunciat que, per tal de millorar els índex de civisme: “Preveiem la incorporació de 40 nous agents per la convivència, que és una mesura àgil que ja està donant els seus fruits i que a d’altres ciutat s’ha vist efectiva” i ha afegit: “els agents tindran la funció d’assessorar i aconsellar la ciutadania; i de manera coordinada amb la policia, podran sancionar certes actituds i accions incíviques”.

A més, segons ha explicat Vega, aquests agents podran fer algunes tasques que ara fa la policia, com l’acompanyament a l’entrada i sortida de les escoles “cosa que ens permetrà recuperar agents policials per destinar-los a temes de seguretat”.

Segons ha apuntat Vega, la seguretat “no és una qüestió exclusiva del nombre de policies, de l’enduriment de penes i presons, sinó que la seguretat també és una qüestió de valors, justícia social i un tema cultural”. Segons l’alcaldable del PSC: “Quan millorem les condicions de vida de la gent també estem fem una societat més lliure i segura”.

Els socialistes també contemplen augmentar les campanyes informatives sobre temes de civisme i respecte “que són l’essència de la democràcia”, segons ha senyalat Vega.

Per la seva banda Manuel Giménez, número 12 a la candidatura del PSC, ha explicat que en els darrers anys “degut al bloqueig pressupostari imposat pel Govern Central del PP, hem vist afectat al creixement de la plantilla de la Policia Municipal. Tot i així, hem fet una bona gestió. Hem sabut optimitzar els recursos i les dades ho demostren: Terrassa és una ciutat segura”. Giménez també ha volgut destacar algunes millores en temes de protecció civil “com l’estació meteorològica, el sistema d’alarma contra la contaminació química i un sistema de protecció d’incendis al voltant de la ciutat”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px