Endavant! 1945 | Hemeroteca

Sílvia Paneque i Marià Montsuñer visiten l’empresa de taps de suro Francisco Oller i li fan arribar la proposta socialista de crear una regidoria del suro a Cassà de la Selva

Els candidats a les alcaldies de Girona i Cassà de la Selva, Sílvia Paneque i Marià Montsuñer, han visitat aquest matí l’empresa de fabricació de taps de suro Francisco Oller S.A., de Cassà de la Selva, per tal de fer-los arribar algunes de les propostes en relació a l’àmbit empresarial que inclou el programa de la candidatura socialista a l’alcaldia de la població.

Sílvia Paneque ha donat suport així al candidat de Cassà de la Selva, una localitat a on s’ha recuperat la candidatura socialista després de vuit anys.

Marià Montsunyer ha explicat que des de la candidatura del PSC a l’alcaldia de Cassà hi ha una consciència plena de la gran importància que té el sector del suro per a la població. Per això, una de les seves propostes “és la creació d’una regidoria del suro, per deixar clar que hi ha una aposta clara de suport a aquesta indústria”. Montsunyer considera que “s’ha de fer un pas endavant que impliqui anar més enllà de la celebració de fires o actes de consum intern i fer una aposta estratègica per donar suport a les empreses vinculades al suro, que tenen un pes realment important a l’economia de Cassà”. En aquest sentit ha explicat que tot i que hi ha hagut una concentració empresarial important en aquesta indústria en els darrers anys, el sector tenint un pes econòmic importantíssim a la localitat.

En la mateixa línia de suport al sector se situa la proposta de portar l’FP dual a l’institut Cassà, “a través d’un grau específic per formar persones que puguin treballar en el sector del suro, tant des del punt de vista de la visió artificial, com des del punt de vista de la mà d’obra qualificada”.

D’altra banda, en la seva visita a Francisco Oller, els candidats socialistes han explicat també les millores que proposen pel polígon industrial de Cassà. En aquest sentit, proposen “el condicionament de la xarxa elèctrica del polígon industrial a on s’ubica l’empresa Francesc Oller perquè les empreses puguin accedir a la contractació d’energia en alta”.

Durant la seva visita a l’empresa, Paneque i Montuñer han recollit també algunes propostes de l’empresa, com ara les millores en la geolocalització del polígon i les seves empreses, millores també en l’aeroport de Girona per aconseguir un increment de visitants i clients potencials. Segons ha explicat Sílvia Paneque “l’empresa també ha posat sobre la taula la idea de promoure agermanaments amb ciutats com Reims i Sant Sadurní d’Anoia, relacionades amb el món del cava i el xampany” .

Paneque ha explicat que s’ha compromés amb l’empresa “a treballar des del Parlament de Catalunya per aconseguir línies de suport als petits propietaris de sureres, que tenen recursos limitats per fer una gestió forestal correcta, perquè puguin explotar les seves finques de la millor manera”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px