Endavant! 1945 | Hemeroteca

Jaume Collboni regala un llibre a cada candidat municipal per Sant Jordi

En un gest que ve sent tradicional, Jaume Collboni, president del PSC Barcelona i candidat a l’alcaldia de Barcelona, regalarà aquest 23 d’abril, dia de Sant Jordi, un llibre a cadascun dels altres alcaldables. Des de clàssics de la literatura del segle XX fins darreres novetats, els títols escollits inclouen autors tant nacionals com internacionals i volen també llençar un missatge a cada candidat.

L’exemplar que Jaume Collboni ha seleccionat per l’alcaldessa Colau és “Barcelona y Madrid. Decadencia y auge”, de J. M. Martí Font, una crònica detallada de com han construït discursos diferents les dues grans ciutats espanyoles. Pel candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, el llibre escollit és una de les principals obres de l’austríac Stefan Zweig: “Fouché, retrat d’un home polític”. La història d’aquest personatge ambiciós que va fer tots els papers de l’auca a la Revolució Francesa per servir, sense cap prejudici, a qui manava en cada moment.

La biografia que Manuel Moreno Alonso va fer de José Bonaparte és l’obra que Jaume Collboni regalarà a Manuel Valls. “José Bonaparte” és el retrat d’un afrancesat, culte, germà de Napoleón, que va ser rei d’Espanya entre 1808 i 1813 i que, entre d’altres, va rebre el sobrenom de ‘Pepe Botella l’intrús’.

El llibre "Pedra de toc", de Maria Aurèlia Capmany, és l'elecció que Jaume Collboni ha fet per Elsa Artadi. L'obra és una peça biogràfica per entendre una mica millor una personalitat rellevant en la història del passat recent de Barcelona i del catalanisme.

Per Josep Bou l’alcaldable del PSC Barcelona ha seleccionat “Falcó”, el primer llibre de la sèrie que Arturo Pérez-Reverte dedica a Lorenzo Falcó, un espia pragmàtic i sense ideologia al servei de la intel·ligència de l’Espanya franquista. I pel que fa a la candidata de la CUP, Anna Saliente, el llibre que Jaume Collboni li regala aquest Sant Jordi és un clàssic de la literatura russa, “El maestro y Margarita”, de Mikhail Bulgakov, que relata l’arribada del diable a una Unió Soviètica atea.

Jaume Collboni ha reivindicat que, malgrat les diferències polítiques, “sempre hi ha espai per compartir idees i lectures” i ha fet una crida a la ciutadania a comprar llibres perquè “la cultura ens fa millors”. “Una dels elements principals de la Barcelona que defenso és al cultura i la necessitat de potenciar la nostra capacitat literària, especialment de l’edició tant en llengua catalana com castellana, posant en valor el pont entre Europa i Llatinoamèrica”, ha expressat el candidat del PSC Barcelona a l’alcaldia.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px