Endavant! 1945 | Hemeroteca

Jaume Collboni exigeix que es reobri la comissaria de Mossos d’Esquadra de Plaça Catalunya

El candidat del PSC Barcelona a l’alcaldia, Jaume Collboni, insta al Govern de la Generalitat de Catalunya a que reobri de manera immediata la comissaria dels Mossos d’Esquadra de l’estació de metro de la Plaça Catalunya de Barcelona. L’alcaldable socialista ho justifica en tant que la reobertura és necessària “per poder fer front a la crisi d’inseguretat que es viu actualment a Barcelona”. El darrer baròmetre municipal apuntava la inseguretat com el principal problema dels barcelonins/es.

Davant la nova temporada d’estiu, on s’intensifica l’ús de l’espai públic del centre de la ciutat tant per part dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona com pels visitants, Collboni recolza la proposta de resolució que el PSC ha presentat aquest dijous al Parlament de Catalunya instant al Govern de la Generalitat a “reobrir immediatament la comissaria de metro de Mossos d’Esquadra” de la Plaça Catalunya. En l’escrit, els socialistes demanen també que es doti a la comissaria “dels recursos i el personal qualificat necessari per l’oficina d’atenció al ciutadà per tal de facilitar la denúncia independentment de si de la persona victimitzada és d'aquí o forània”.

Sobre victimització, Jaume Collboni apunta que des del mandat anterior l’índex de denúncia s’ha reduït a la meitat. Entre d’altres raons, el candidat socialista apunta que aquesta caiguda és fruit de la dificultat per posar la denúncia, “pel major desplaçament que ha de fer la persona víctima del delicte i el llarg temps d’espera que pateix just després precisament d’haver patit el delicte”.

La comissaria dels Mossos d’Esquadra de Pl. Catalunya –tancada per obres des del 2017- recollia 20.000 denuncies l’any. Els socialistes denuncien que des de que no està en funcionament, les comissaries més properes, a Nou de la Rambla i Plaça Espanya, pateixen una congestió per les llargues esperes de la gent que s’hi adreça. “Avui el temps d’espera per posar una denúncia sobrepassa les tres hores” , alerta Collboni, que també se suma a la petició del PSC al Parlament de dur a terme, des de la comissaria de metro de Mossos d’Esquadra, una coordinació policial entre la seguretat privada del Metro, la Guàrdia Urbana i els propis Mossos d’Esquadra.

Recorden els socialistes que “el metro és una de les ubicacions principals on el realitzen molts dels furts d’aquesta ciutat i cal, doncs, dotar la policia autonòmica de la infraestructura necessària per fer més eficient el seu treball”. Per als socialistes, reobrir la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Plaça Catalunya no nomes evitaria aquesta activitat delictiva sinó també “els usos abusius de l’espai públic”, en referència al ‘top manta’, fenomen que s’ha incrementat degut a la manca d’actuació del govern Colau i que “posa en risc les persones usuàries de tota la infraestructura del subsòl de Plaça Catalunya: RENFE, Metro i FGC”.

En la proposta de resolució que els socialistes han presentat aquest dijous al Parlament de Catalunya, s’insta al Govern de la Generalitat ha reobrir immediatament la comissaria de Mossos d’Esquadra de Plaça Catalunya, portar a terme una coordinació policial entre seguretat privada del Metro, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra i dotar la comissaria dels recursos i personal necessaris per garantir i facilitar la denúncia als ciutadans/es i visitants que hagin sigut víctimes d’algun tipus de delicte.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px