Endavant! 1945 | Hemeroteca

Laia Cruañas s’incorpora a la llista de Sílvia Paneque

Sílvia Paneque ha anunciat que Laia Cruañas, activista LGTBI, formarà part de la llista dels socialistes gironins per a les properes eleccions municipals. Paneque ha valorat que “fa temps que coneixo a la Laia i només li puc agrair que hagi fet visible un problema que per molts és desconegut. La llibertat sexual de les persones ha de ser plena i, d’aquesta manera, la societat serà més oberta, forta i inclusiva”. Laia Cruañas anirà de número 11 a la llista.

Cruañas, que actualment està a l’atur, ha treballat sempre al sector turístic com a recepcionista d’hotel. Laia Cruañas farà efectiu en els propers dies el seu canvi de nom i sexe al DNI. “Coneixo a la Sílvia i és de les poques polítiques que ens ha donat un cop de mà” ha comentat Cruañas i ha afegit que “m’agrada la manera com enfoca les coses el PSC aquí a Girona, donant la màxima importància al tema social, transversal i que hi càpiga tothom”.

Paneque, que durant la seva estada al govern de la ciutat va fer de les polítiques i drets LGTBI una prioritat a l’àrea de Drets Socials i Igualtat, ha volgut agrair a Laia Cruañas la seva incorporació a la llista municipal “estic molt contenta que ens acompanyi a la llista, crec que aporta un compromís valent i una mirada imprescindible per a la ciutat en igualtat”. Cruañas ha denunciat “l’abandonament que pateix el col·lectiu LGTBI a Girona” i que “cal un nou impuls a la ciutat perquè això es capgiri”.

Durant l’any i mig que Sílvia Paneque va estar al capdavant de la regidoria de Drets Socials i Igualtat va impulsar que Girona formés part de la Xarxa de ciutats LGTBI, es va obrir el local al col·lectiu LGTBI de la ciutat, es va reimpulsar el Consell Municipal LGTBI o es van realitzar campanyes LGTBI juntament amb els col·lectius de la ciutat com la pintada simbòlica del pas de zebra amb els colors LGTBI.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px