Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC Barcelona denuncia la inacció de Colau amb el ‘top manta’, que ocupa el triple d’espai que les terrasses al Passeig Joan de Borbó

El PSC de Barcelona ha denunciat aquest dimarts la incapacitat del govern municipal per gestionar els problemes que estan sorgint a la zona de Ciutat Vella. Ho ha fet el regidor Daniel Módol durant la seva intervenció a la segona sessió de la Comissió de seguiment de l’ordenança sobre terrasses. Els socialistes han acusat el govern de Colau de focalitzar el problema en qui ho fa bé mentre manté una política permissiva davant activitats il·legals.

Durant la seva intervenció, Mòdol ha exemplificat l’error del govern de Colau envers les terrasses dels restaurants: “al Passeig Joan de Borbó tenim gairebé 11.000 metres quadrats d’ocupació de venda ambulant contra 3.600 metres quadrats de terrasses”. Per tant, “el ‘top manta’ ocupa el triple d’espai que les terrasses”. Els socialistes consideren que el govern municipal no té capacitat per posar solucions als problemes de convivència a Ciutat Vella mentre vegi el problema en la restauració i no en les activitats il·legals. “De veritat que el problema de Ciutat Vella són les terrasses?”, ha preguntat Mòdol.

Des del grup socialista han recordat al consistori municipal que “les terrasses per sí soles no generen problemes de convivència”. Així, Mòdol ha culpat a la interpretació restrictiva que el govern de Colau fa de l’ordenança de terrasses dels conflictes que s’han anat produint els darrers mesos al districte de Ciutat Vella.

En tot moment des del PSC Barcelona s’ha destacat el paper que la restauració juga en l’activitat econòmica de la ciutat. “La restauració és riquesa i ocupació”, ha destacat Mòdol qui, malgrat reconèixer la complexitat de la problemàtica, ha denunciat que “no s’hi val estar maltractant tot un sector primordial per a la petita i mitjana empresa”.

Mòdol, que ha qualificat la comissió de seguiment com de “molta utilitat”, considera que “moltes de les situacions presentades per veïns i restauradors tenen solució” i s’ha posat a disposició de govern i veïns precisament per treballar en aquest sentit. Aposta el regidor socialista per “construir un espai per trobar solucions cas a cas”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px