Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC votarà a favor de la connexió del tramvia i força el compromís del govern de Colau de reurbanitzar el tram de Glòries a Verdaguer

El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, atén els mitjans de comunicació acompanyat per alcaldes i tinents d'alcaldia socialistes de l'àrea metropolitana, com el batlle de Cornellà, Antonio Balmón. / ACN El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, atén els mitjans de comunicació acompanyat per alcaldes i tinents d'alcaldia socialistes de l'àrea metropolitana, com el batlle de Cornellà, Antonio Balmón. / ACN

En el Plenari Municipal de demà divendres, el PSC Barcelona votarà a favor de la connexió del tramvia després d’arrencar el compromís del govern municipal d’aprofitar la construcció del primer tram de connexió entre Glòries i Verdaguer per reurbanitzar el tram pendent de la Diagonal, reforma que permetrà dinamitzar l’activitat comercial dels entorns i millorar la mobilitat de la ciutat. Així ho anunciat el president del PSC Barcelona, Jaume Collboni, que ha explicat que “hem aconseguit desmuntar la proposta que feia el govern de Colau per al plenari de demà que no contemplava aprofitar la connexió del tramvia entre Glòries i Verdaguer per renovar i reurbanitzar la part baixa de la Diagonal”. Per aquesta raó, el líder del PSC ha anunciat l’acord amb el govern de Colau de cara a la votació de demà al Plenari, que permet la construcció a curt termini del tram de la connexió entre Glòries i Verdaguer, una reforma que millora l’activitat comercial dels entorns i la mobilitat en el transport públic de la ciutat.

El PSC sempre ha defensat la connexió del tramvia com una aposta per a la mobilitat sostenible i metropolitana. El grup socialista va impulsar aquest projecte i l’ha votat favorablement al plenari de l’Ajuntament i del Parlament. La unió del tramvia és una de les infraestructures de connectivitat pendents més importants a l’Àrea Metropolitana”, ha recordat Collboni.

En paral·lel, el candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona ha criticat la gestió del govern Colau en el projecte d’unió dels tramvies: “destaquem la frivolitat i incompetència amb què la Sra. Colau i el seu govern ha abordat el tema del tramvia des de fa quatre anys. Mentre en els darrers vint anys els alcaldes/esses socialistes hem construït més de trenta quilòmetres de tramvia, la Sra. Colau, en quatre anys, ha eliminat 1,2 quilòmetres de tramvia perquè ha tancat el tramvia Blau”.

Per Collboni “la connectivitat del tramvia ja té el suport de la ciutat, del Parlament, de les universitats, de la Generalitat, de la majoria dels grups polítics de l’Ajuntament. Per què avui, a tres mesos de les eleccions, no hem fet ni un metre més de tramvia? La resposta és clara, per la incompetència i frivolitat amb la qual s’ha abordat el tramvia”.

Jaume Collboni, acompanyat de l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, l’alcalde de Sant Adrià del Besòs, Joan Callau, l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, la tinenta d’alcalde de Badalona, Teresa González, el tinentd’alcalde de L’Hospitalet de Llobregat, José María García Mompel, i el regidor del PSC a Barcelona, Daniel Mòdol, ha reivindicat l’aposta que els/les socialistes han fet pel tramvia com a mitjà de transport assequible i de cohesió del territori metropolità. “Refermem el nostre compromís i la nostra vocació per seguir desplegant el tramvia i unir els dos trams que encara, incomprensiblement, estan sense connectar”, ha afegit Collboni.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px