Endavant! 1945 | Hemeroteca

El PSC denuncia les retallades del govern de Colau com a conseqüència de la pròrroga dels pressupostos de 2019

A la Comissió d’Economia i Hisenda, el PSC ha denunciat que la pròrroga pressupostària del govern de Colau comportarà una reducció de 118 milions d’euros en els comptes municipals del 2019. La portaveu adjunta del PSC, Montserrat Ballarín, ha assegurat que la pròrroga del pressupost és “el resultat del fracàs del govern de Colau d’assolir el mínim consens polític per aprovar els comptes municipals, i això implicarà retallar en inversions als barris i no poder construir escoles bressols, equipaments, ni pisos socials per a dones maltractades, entre d’altres”.

La regidora Ballarín ha alertat que el decret de pròrroga dels pressupostos significarà una reducció de 118 M d’euros en la despesa del 2019 respecte el 2018: “Volem saber quines conseqüències tindrà aquesta pròrroga dels pressupostos. Perquè aquests 118 milions d’euros menys el 2019 només tenen una lectura: que hi hauran noves retallades”. En aquest context, Montserrat Ballarín ha avisat que la pròrroga dels pressupostos obligarà a fer retallades en inversions previstes, amb exemples concrets com la zona esportiva de Magòria, les escoles bressols de Can Carreres a Nou Barris i La Teixonera a Horta-Guinardó, o els nous pisos d’acollida per a dones víctimes de violència de gènere previstos al districte de Ciutat Vella. La regidora socialista també ha denunciat que s’han donat ordres concretes per escrit per retallar un 7,90% les despeses corrents de Guàrdia Urbana, fet que ha obligat a aturar la compra de 10 furgonetes per atestats.

Ballarín ha acusat al govern de Colau de practicar “una demagògia sense límits” i ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona té una solvència financera generada pels governs d’esquerres liderats pel PSC i que mai ha estat subordinada als pressupostos d’altres administracions. “Comparin com ho han fet vostès i com ho ha fet el govern de Pedro Sánchez, que ha presentat uns pressupostos socials, feministes, municipalistes, i amb una visió estratègica de progrés després d’una llarga negociació”, ha assegurat la regidora socialista, que ha recordat que “l’única proposta de pressupostos a l’Ajuntament ha estat un power point amb quatre dibuixets, cap proposta rigorosa. I amb números erronis perquè es prorroguen els pressupostos del 2018, que ja vam denunciar que era un nayp comptable perquè van calcular malament tant els ingressos que podrien recaptar com les despeses”. En aquest sentit, la regidora Ballarín ha denunciat que “la pròrroga pressupostària del 2018 s’ha fet d’esquenes als grups de l’oposició, i dels òrgans consultius de la ciutat i de la ciutadania”.

El PSC ja va alertar, abans de Nadal, que al Consell de Ciutat els grups polítics van denunciar la inexistència d’un projecte real de pressupostos per al 2019 i, per tant, de cap negociació del govern en aquesta matèria. Alguns membres d’aquest òrgan consultiu de l’Ajuntament van lamentar que no s’hagués presentat al grup de pressupostos del Consell de Ciutat ni una sola proposta de pressupostos, i tampoc cap informe sobre les conseqüències que tindria per a la ciutat la pròrroga dels comptes municipals actuals. També el Consell Econòmic i Social de Barcelona ha reclamat l’aprovació d’uns pressupostos per garantir que la ciutadania disposi dels serveis adequats a les seves necessitats.

Els socialistes lamenten que des de l’inici del mandat municipal no s’ha aconseguit aprovar mai uns pressupostos per la via normal i en el termini corresponent, amb dues pròrrogues i dues qüestions de confiança que s’allunyen dels consensos necessaris per governar una ciutat com Barcelona.

En el Plenari del passat mes de juliol, el PSC ja va reprovar el govern de Colau per la seva mala gestió econòmica i el desgavell pressupostari dels comptes municipals. El PSC Barcelona va alerrar al juliol sobre la mala situació que pateix l’actual pressupost municipal segons es desprèn de les dades publicades al Portal de Transparència. Les xifres mostren una caiguda dels ingressos i una pujada de les despeses. Al darrer Plenari de desembre, el PSC també va reprovar la política econòmica del govern de Colau per la seva incapacitat de presentar un projecte de pressupostos per al 2019, fet que ha abocat el govern municipal a prorrogar els pressupostos anteriors, amb les desviacions i retallades que el PSC va posar en relleu abans de l’estiu.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px