Endavant! 1945 | Hemeroteca

Sílvia Paneque: “Les banderes que porto són les de la justícia social i la igualtat”

“L’educació ha de tenir un paper clau per assegurar la igualtat real d’oportunitats i això requereix de recursos per a l’escola pública; l’accés al món del treball ha de ser menys dur per a tothom i l’escletxa laboral que pateixen alguns barris provoca un trencament en la unitat de la ciutat; els drets laborals dels treballadors han de garantir la dignitat de la persona en la seva totalitat; i les necessitats bàsiques dels gironins i gironines han d’estar cobertes”, ha explicat Sílvia Paneque. “L’únic canvi possible a l’Ajuntament de Girona és situar al davant les banderes de les necessitats de les persones enlloc de les nacionals” ha afegit l’alcaldable socialista.

Jaume Collboni proposa una ‘revolució urbana’ d’aquí a 2030

El candidat del PSC Barcelona a l’alcaldia, Jaume Collboni, proposa una “nova revolució urbana” per a Barcelona durant els propers 10 anys. En una trobada amb mitjans de comunicació aquest dimarts, l’alcaldable socialista ha criticat que “fa massa temps que Barcelona no té una visió de ciutat a 10 anys vista” i que les transformacions i urbanitzacions dels darrers anys “han estat sumes de pedaços, improvisacions i proves pilots”.

Sílvia Paneque: “L’Ajuntament de Girona ha de tornar a ser la casa de tots els gironins i gironines”

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, ha assenyalat que “a Girona hi ha d’haver un govern que no tingui cap altra prioritat que no sigui fer funcionar els serveis que l’Ajuntament de Girona ha de donar a les persones”. Això, a criteri de la socialista, és absolutament contradictori “amb utilitzar l’Ajuntament de Girona per situar permanentment la ciutat a l’avançada de la primera línia de l’estridència nacionalista, que ha alimentat el conflicte en perjudici de les institucions i de tothom”.

Jaume Collboni proposa un aval municipal ‘anti desnonament’

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, proposa reduir la llista d’espera de la mesa d’emergències, - que actualment té més de 400 famílies pendents d’un allotjament d’emergència i que en alguns casos esperen fins a 21 mesos-, per una banda evitant que hi hagi més persones desnonades, i per una altra donant-los una solució el més ràpid possible. En aquest sentit, proposa que es creï un ‘aval anti desnonament’ perquè l’Ajuntament pugui actuar com avalador de persones en situació de vulnerabilitat, evitant el seu desnonament. Amb l’objectiu de frenar la crisi d’emergència habitacional, Collboni ha suggerit aquest dilluns “mesures preventives” com aquest aval i un fons de 15 milions d’euros per “subvencions reemborsables per impagament d’hipoteques”, així com “mesures pal·liatives” per permetre el reallotjament ràpid d’aquelles famílies que hagin estat desnonades i per reduir a zero els més de 400 casos que ara s’acumulen a la mesa d’emergència habitacional de la ciutat.

Paneque presenta el programa electoral centrat en els barris

L’alcaldable dels socialistes, Sílvia Paneque, ha presentat avui el programa electoral, que té com a particularitat que desenvolupa un capítol sencer per a propostes concretes de tots els barris de Girona. El programa ha estat redactat de manera col·lectiva i hi ha participat una vuitantena de persones vinculada al món de la salut, de la mobilitat, urbanístic, cultural, social, artístic, econòmic o educatiu de la ciutat i de diverses associacions i entitats que han fet arribar propostes. Té cinc blocs que tenen en comú “Primer Girona” i continuen “per viure-hi amb dignitat”, “per construir-la entre tots”, “per tenir oportunitats”, “per créixer i progressar” i “perquè som tots els barris”.

Collboni crearà una unitat especialitzada en actes d’LGTBI-fòbia formada per Guàrdia Urbana, serveis socials i entitats

El candidat del PSC Barcelona a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dissabte que crearà una unitat transversal -Guàrdia Urbana, serveis socials i entitats- que estarà especialitzada en lluitar contra l’LGTBI-fòbia. “Una unitat que donarà suport tant al cos de la Guàrdia Urbana com als serveis de prevenció i suport a les víctimes”, ha detallat Collboni durant la seva intervenció en un acte on també han intervingut la socialista Laura Ballarín, el responsable del Pride Barcelona, Ferran Poca, i el candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López.

Sílvia Paneque diu que urgeix treure Girona de la primera línia del conflicte de Catalunya

Sílvia Paneque s’ha compromès a fer un activisme incansable per recuperar el consens trencat a Girona. Al seu parer la divisió que ha portat Marta Madrenas amb l’exaltació de sentiments primaris ha debilitat la fortalesa històrica de Girona, que és la seva unitat. “El projecte més fort de progrés per a Girona va unir a tots els barris i totes les persones, amb orígens i cultures diferents per portar a terme el gran canvi liderat per Quim Nadal. Aquella antiga unitat avui ha estat debilitada per comportaments irresponsables que ni ens porten enlloc ni han passat a fi de bé” ha dit l’alcaldable socialista.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px