Endavant! 1945 | Hemeroteca

Una trentena de veïns de Germans Sàbat visiten el Parlament de Catalunya amb regidors i diputats del PSC per continuar reclamant l’obertura del CAP de Taialà els caps de setmana

Un grup d’una trentena de veïns de Germans Sàbat ha visitat aquesta setmana el Parlament de Catalunya per tal de continuar reclamant l’obertura del CAP del barri durant els caps de setmana. Els veïns van visitar aquest dimecres el Parlament acompanyats de la portaveu del grup municipal socialista, Sílvia Paneque, els regidors Isabel Muradàs i Quim Ruhí i els diputats Rafel Bruguera i Esther Niubó.

El PSC de Girona veu un govern en paràlisi, que funciona com si estigués en funcions, amb un suport dèbil d’ERC i CUP

Els socialistes gironins han lamentat avui la paràlisi de l’equip de govern de Girona i la seva manca de respostes per als problemes i reptes de la ciutat. La portaveu del PSC A L’Ajuntament, Sílvia Paneque, ha explicat que els socialistes veuen “un govern en minoria, amb poca ambició, amb paràlisi en la gestió del dia a dia”. Per Paneque, aquesta “paràlisi brutal” que s’ha posat de manifest durant els primers mesos del mandat es reflecteix en les poques iniciatives que es porten a Ple. “El govern de Junts X Cat no ha portat ni un sol tema d’interès ciutadà al plenari de Girona, només s’hi discuteix de qüestions de política més enllà de Girona i de punts de tràmit”, ha denunciat Paneque. “És com si hi hagués un govern en funcions ”, ha sentenciat.

El PSC vol una ciutat més accessible i amb mobilitat sostenible

Els socialistes gironins aposten per una ciutat més accessible i amb mobilitat sostenible per al mandat 2019-2023. El PSC de Girona ha demanat al govern que faci un esforç en la redacció del nou Pla de Mobilitat Urbana perquè estigui consensuat amb els pobles de l’àrea urbana, s’elimini les barreres arquitectòniques per fer una ciutat 100x100 accessible i s’avanci en la pacificació i l’ampliació del centre de la ciutat per fer-lo exclusiu per a vianants.

El PSC lamenta la manca de lideratge de la Diputació en la qüestió del deute amb Endesa per les famílies vulnerables després que Junts per Catalunya i ERC hagin votat en contra de la moció socialista i la CUP s’hagi abstingut

La presidenta del grup del PSC a la Diputació de Girona, Sílvia Paneque, ha criticat la postura dels grups de Junts per Catalunya, ERC i CUP a la Diputació, després que les dues primeres formacions s’hagin negat a donar suport avui a la moció del PSC sobre la resposta a Endesa pel deute de les famílies vulnerables i que la CUP s’hagi abstingut. “Encara que hi hagi una taula per tractar aquest tema en la que estan representades les diputacions catalanes, el que nosaltres reclamàvem era una taula de treball en la que poguessin estar integrats els municipis gironins per estar informats i acompanyats d’una manera propera per la Diputació”, ha afirmat Sílvia Paneque.

El PSC denuncia l’estat de degradació de les instal·lacions de l’antiga Radio Liberty i reclama informació a les institucions per saber quina és la situació de la concessió a la Fundació Mar

El PSC de les comarques gironines ha alertat de l’estat de degradació en el que es troben les antigues instal·lacions de Radio Liberty, fins al punt de resultar perilloses per a les persones que hi puguin accedir. L’espai que l’emissora va ocupar durant diverses dècades de la Guerra Freda es troba actualment completament abandonat i amb el tancament perimetral deteriorat. Per això sovint hi ha gent que hi entra sense control, tot i el risc que això suposa.

El PSC ha presentat una proposta de resolució on exigeix a Endesa que retiri la seva amenaça d’aplicar talls de llum i on reclama al govern català que faci efectiu el desplegament de la Llei 24/2015

El passat mes d’agost els ajuntaments (on els seus habitants en situació de vulnerabilitat acumulen un deute superior a 10.000 euros) han rebut una carta d’ENDESA que els reclama el pagament del 50% d’aquest deute i en què s’amenaça amb tallar els subministraments a les famílies a partir de l’1 d’octubre si no s’efectua el pagament. En concret, en el cas de Terrassa la companyia elèctrica reclama a l’Ajuntament el pagament de la meitat del deute que més de 800 famílies vulnerables tenen per no pagar el rebut, una factura total de gairebé un milió d’euros. De manera que el consistori hauria d’assumir un cost de prop de mig milió d’euros.

El PSC demana més recursos per a famílies monoparentals

Els socialistes gironins denuncien que el govern de Junts per Catalunya ha donat de baixa una partida per subvencions a famílies monoparentals d’aproximadament 48.000 euros. “Aquesta partida era una línia de subvenció per a l’IBI de les famílies monoparentals que vam posar en marxa quan estàvem al govern. Ara Junts per Catalunya dona de baixa les quantitats que no s’han usat en lloc de revertir-les en polítiques per a les mateixes famílies monoparentals. És pràcticament la totalitat de la partida, ens preguntem si s’ha informat a totes les famílies monoparentals de Girona d’aquesta línia d’ajudes” ha explicat la regidora socialista Sílvia Paneque. “Es calcula que hi ha prop d’un miler de famílies monoparentals a la ciutat de Girona i diversos estudis i dades acrediten que una gran part d’elles pateixen pobresa o estan en risc d’exclusió social, és per aquesta raó que no entenem com aquests diners no reverteixen de nou en ajudar a aquestes famílies” ha afegit Paneque.

El PSC de Girona critica la manca de negociació i de mesures alternatives per evitar perjudicar a 198 treballadors i que hagin de retornar diners dels triennis

El govern municipal porta al Ple de dilluns vinent l’anul·lació d’un article de l’acord de condicions de treball que regula els drets dels funcionaris de l’Ajuntament. Aquest tema afectarà a 198 treballadors municipals. En concret, si aquest punt s’aprovés, uns 80 funcionaris de l’Ajuntament haurien de retornar part dels ingressos que han percebut durant els darrers quatre anys en concepte de triennis. Alhora, hi ha 118 afectats de personal laboral que també haurien de tornar imports ja cobrats, a l’entendre del PSC de Girona de manera lícita, durant un any.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px