Endavant! 1945 | Hemeroteca

Hem de ser capaços, entre tots, de preparar millor el nostre país pel afrontar el foc

Miquel Iceta, primer secretari del PSC amb altres representants territorials del partit, en la seva visita a Flix. / ACN Miquel Iceta, primer secretari del PSC amb altres representants territorials del partit, en la seva visita a Flix. / ACN

El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha visitat avui la comarca de la Ribera d’Ebre, afectada per l'incendis forestal de fa dues setmanes. “La nostra idea és fer una contribució en positiu, coneixedors de les dificultats que tenen a veure amb la manca d’equilibri territorial, amb la manca de cura del territori i també amb algunes mancances del nostre sistema d’emergències, però avui amb el foc ja apagat volem contribuir al debat amb un coneixement exhaustiu del que ha passat, de les seves causes i les seves conseqüències, per veure què podem fer per rescabalar a les famílies i als terrenys afectats”.

Miquel Iceta ha assegurat que el grup socialista segueix de molt a prop aquesta qüestió i ha recordat que ell mateix va preguntar sobre aquest tema al president de la Generalitat en sessió de control la setmana passada i que el diputat portaveu de la matèria, Carles Castillo, va interpel·lar al conseller d’Interior sobre la situació dels Bombers i cossos d’emergència, una pregunta que tindrà com a conseqüència una moció “constructiva” la setmana que ve al ple, per a la què ha reclamat el suport de tots els grups parlamentaris. “Estem compromesos a contribuir positivament, es pot fer molt més per preparar i per prevenir, no busquem ni la crítica ni la polèmica sinó prepara el nostre país molt millor per a futures situacions de focs i emergències”, ha destacat el líder dels socialistes catalans.

El primer secretari del PSC ha fet una crida també a fer una gestió integral del territori, pensant també en les zones més despoblades i que necessiten una gestió adequada dels seus boscos i espais naturals, com la zona de l’Ebre, que “no pot tenir la sensació que és una zona oblidada del país”; “tal i com ens ha dit un bomber al parc d’Ascó, els incendis s’apaguen a l’hivern, i cal donar suport als equips de bombers i forestals i evitar que davant desastres com aquests els partits no ens llancem els plats pel cap”, ha conclòs.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px