Endavant! 1945 | Hemeroteca

Raúl Moreno: “La Renda Garantida de Ciutadania no ha complert el seu objectiu”

El portaveu de Polítiques Socials del Grup Socialista al Parlament, Raúl Moreno, ha afirmat avui que “dos anys després de la posada en marxa de la Renda Garantida de Ciutadania, el que havia d’esdevenir la prestació que assegurés uns mínims de vida digna als catalans i catalanes que viuen en risc d’exclusió social, no ha complert el seu objectiu”.

“El Govern ha de prendre mesures contra la precarietat dels treballadors del camp”

Des del sindicat de la UGT FICA Catalunya han denunciat la situació de precarietat que pateixen els treballadors i les treballadores del camp. Segons el sindicat, els treballadors i les treballadores del camp malviuen en condicions infrahumanes en pisos pastera i també denuncien l’existència de màfies que cobren diners als treballadors agrícoles i temporers per buscar-los feina, habitatge i pel transport. A més, també informen que hi ha empreses que es neguen a aplicar el Salari Mínim Interprofessional establert pel Reial Decret 1462/2018 l’any 2019.

Isidre Molas: “Una reforma de la Constitució fa avançar Espanya en sentit federal”

Els cafés i les passejades són presents a qualsevol dia i els llibres i les roses, protagonistes al 23 d'abril, diada nacional de Sant Jordi i dia també del naixement de George Steiner l’any 1929, un dels intel·lectuals europeus més importants del segle XX. A Europa hi ha regions, i també ciutats emblemàtiques com per exemple París, Barcelona i Brussel·les, que és la capital belga i política europea. Surto de la cafeteria, camino i penso en la idea d’Europa. En la idea d’Europa d’Steiner i en la ideal idea d’Europa.

Entrevista al periodista Manel Vega, autor del llibre "El federalisme vist per Isidre Molas"

Diana Matamoros Periodista Manel Vega: “La repressió política és el mal major per a Catalunya i també Espanya” Cau l’agulla que corona Notre Dame en ple declivi d’una concepció d’Europa que ha estat present a Catalunya i Espanya des de 1986, any en el qual vam ingressar a la Unió Europea com a membres de ple dret; anys vuitanta, antesala dels Jocs Olímpics de 1992, en els quals també va néixer la generació millennial. Les idees, com l’agulla i com la d’Europa, sempre han d'estar connectades fermes, com les arrels dels arbres, a la terra. Parlo amb l’escriptor i periodista Manel Vega, que recentment acaba de publicar El federalisme vist per Isidre Molas , un llibre-entrevista on s’apleguen editades les seves converses des de 2012, inici del procés independentista català, fins al 2017, declaració unilateral d’independència de Catalunya, amb un dels fundadors del PSC, el professor i el polític Isidre Molas. Diana Matamoros: Formem part d’una generació perduda? Manel Vega: Diguem-li com ens vingui de gust, definim-nos com ens doni la gana. Jo sóc barceloní i de la mediterrània. Vaig néixer l’any 1987 i vivia entre el Pla Cerdà i el barranquisme. Tot just, on, anys enrere, arribava, literalment, el…

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px