Endavant! 1945 | Hemeroteca
#infoPSC

La realitat de la zona tarifària del transport públic a Terrassa

Aquest dijous dia 10 de gener, les joventuts d'ERC de Terrassa han iniciat una campanya demanant, no se sap ben bé a qui, passar de la zona tarifària 3 a la zona 2 en relació al transport públic interurbà de Catalunya. Una demanda històrica dels terrassencs i terrassenques basada en un greuge que ja es va preocupar de recordar l'alcalde Alfredo Vega al President de la Generalitat en la darrera visita d'aquest últim a la nostra ciutat. El sorprenent de la demanda de les JERC és que estan reclamant una cosa que és competència d'ells mateixos, és a dir, de la Generalitat on ells governen amb el PDCat, com si no hi tinguessin res a veure amb les polítiques d'aquest Govern tan nefast i immòbil preocupat exclusivament en mirar-se el melic.

L’equip de govern de la Paeria, amb l’Horta de Lleida

L’Horta de Lleida ha estat, sense dubte, una de les prioritats de l’equip de govern de la Paeria aquesta legislatura. De fet, s’han dut a terme prop del 90% de les actuacions previstes en aquest mandat i això ens satisfà enormement perquè avancem cap a un model d’Horta més sostenible i més competitiva, on els homes i les dones que hi viuen comencen a gaudir d’un nivell de serveis més alt que quan va començar el mandat. L’aprovació en aquesta legislatura de documents estratègics clau per al futur de l’Horta de Lleida, com el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, l’Ordenança del Paisatge, la creació del catàleg de béns a protegir, el Pla d’Usos i gestió de l’Horta i el reglament de la nova marca Horta de Lleida són algunes de les fites que hem aconseguit aquests anys i que permeten avançar de manera significativa en la consolidació i millora de l’Horta.

Pardinyes, ben present

Fa uns dies, en aquestes pàgines, Paco Castillo, membre de la Fundació del Barri de Pardinyes i expresident d’Orvepard, acusava la Paeria d’haver-se “oblidat” del barri. La crítica neixia arran de la decisió de l’Ajuntament de no autoritzar la cavalcada de Reis al barri per motius de seguretat.

Saba nova per al Centre Històric

La Paeria i l’Empresa Municipal d’Urbanisme han obert el concurs per construir un bloc de pisos al Centre Històric, entre els carrers Galera, Alsamora i l’Ereta, que es destinarà a habitatges de lloguer per a joves.

Talent cultural: som de Lleida

Lleida disposa d’un ampli teixit de petites i mitjanes companyies i empreses dedicades als diferents sectors de la cultura que, des de fa anys, fan un treball d’altíssima qualitat que traspassa les nostres fronteres. Conec de prop molts dels projectes que s’han posat en marxa i tot sovint, quan en parlava amb els seus responsables, em contestaven les trucades des de Portugal, des de Tòquio, des de França…

Referèndum acordat?: En tot cas vinculant

Ja sé que per l’independentisme radical el referèndum és pantalla passada. Ja hi va haver l’ 1-O. Quina importància té que no tingués cap valor legal, que no hagi tingut cap reconeixement internacional, ni cap efecte pràctic? S’ha fet famós: “la república no existeix”. Però el sector més realista de l’independentisme diu que està disposat a dialogar. El mínim que acceptarien obtenir és un referèndum acordat.

2019, un any decisiu

L’any que comença i que veu néixer l’edició digital de l’Endavant serà un any decisiu des de molts punts de vista. Ho serà a causa de les eleccions municipals i europees que se celebraran el proper 26 de maig. Decidirem si volem ajuntaments governats pels progressistes i que centrin la seva tasca en la resolució dels problemes concrets de les persones o si tindrem ajuntaments supeditats al procés sobiranista i que descuidin el constant combat per millorar la qualitat de vida a les nostres viles i ciutats. Els i les socialistes treballarem de valent per assegurar governs municipals estables compromesos en assolir progrés econòmic, justícia social, sostenibilitat i cura de l’entorn natural, compromesos en la creació d’ocupació estable i de qualitat, en la prestació de serveis públics capaços d’assegurar els drets de tothom, i en la promoció del respecte, la tolerància i la convivència.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px