Endavant! 1945 | Hemeroteca

Objectiu - Alliberar Berga de la Cup

Ha estat interessant veure el paper de la CUP , al capdavant d’un govern municipal, perquè fàcil és criticar i fer propostes arrauxades, i altra cosa és posar-les en pràctica, sobretot en una capital de comarca, com Berga.

L’aposta de la Paeria per a una igualtat real de gènere

Enguany es compleix el 44 aniversari de la declaració del 8 de Març com a Dia Internacional de les Dones per les Nacions Unides. Gairebé mig segle després i malgrat la transformació i avenç social que arreu s’ha viscut, aquesta data no ha perdut cap dels objectius pels quals es va instituir. La igualtat real és una quimera, seguim enclaustrats en una societat majoritàriament patriarcal on s’invisibilitza el paper de les dones i es menysvalora el seu rol, relegant-lo a un segon pla, silenciant-lo o subordinant-lo.

¡Fascista!, ¡feminazi!, ¡traidor!

Son tiempos de palabras sonoras que sirven a muchos de los que las pronuncian como argumento principal de sus posiciones por el mero hecho de que no tienen más argumentos que el insulto y la descalificación simplona, usando un vocabulario que ni entienden ni falta que les hace.

La pobreza tiene rostro de mujer

La ONU calcula que, en el mundo, siete de cada diez pobres son mujeres. Es así porque la perspectiva de género no está incorporada ni en la economía ni en las políticas públicas. Tampoco lo está en Catalunya. En 2009, la brecha salarial era de 23% y en 2016, el último año disponible, seguía siendo de 23%. Esto se traduce en que las catalanas cobran al año 6.500 euros menos que los hombres.

Presidir, vol dir, decidir... i no mentir

En els meus 7 anys a Suïssa, em vaig impregnar de la cultura germànica, i de la seriositat en l’exercici de qualsevol professió, però molt especialment de la política. Vaig tenir amistat amb importants membres del govern suís, així com amb altres de la Unió Sindical Suïssa ( un milió d’afiliats) o del propi PSS. De tots ells i elles, vaig aprendre a assumir les responsabilitats pròpies, i a exercir els càrrecs, amb plenitud de competències i garanties.

De símbols i banderes

Els països seriosos, i de profundes arrels democràtiques, no permeten el mal ús, i encara menys, el menyspreu als símbols nacionals. Em considero mig suís, per haver viscut, treballat i estudiat, durant 7 anys, a la capital, Berna. Allà ,em vaig formar políticament parlant, abans de tornar l’any 79, per encapçalar una candidatura a les municipals del meu municipi, Borredà ( Berguedà).

Com enfocar els populismes des de l'esquerra?

En els darrers anys els populismes s’estan estenent de forma alarmant per tot el món occidental potenciats per canvis estructurals que van des de la globalització de l’economia i de la informació, fins els avenços tecnològics i els moviments migratoris. Aquests canvis estan trastocant la vida de moltes persones, generant desigualtat, incertesa i por, i no sempre les respostes que es donen des de l’esquerra són les més adequades.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px