Endavant! 1945 | Hemeroteca
Actualitzat 17:53 - 30 Nov 2019

En record a un militant

“Isi, cuándo vienes a verme? Me voy a morir sin que vengas a ver mi casa. “ L’Agustín, “Agustinillo” per als que l’estimàvem de debò, era un dels tants casos que resumeixen perfectament la misèria espanyola de la postguerra.

El "bloc" del PP-Ciudadanos-ERC-PDeCAT

Ha passat. Alguns ho donaven per impossible, “com vols que al final acabem votant junts amb el PP i Ciudadanos?”, em deia fa pocs dies un amic simpatitzant d’ERC. Doncs ja és una realitat. ERC i el PDeCAT han sumat els seus vots als del PP i Ciudadanos per tombar els pressupostos socials del Govern de Pedro Sánchez, que sí que van obtenir el suport dels diputats socialistes, de Podemos, de Compromís, dels comuns i del Partit Nacionalista Basc (que són -aquests darrers- també independentistes però que no s’han begut l’enteniment.)

“Boca de hule”

¡NO! Esa ha sido la respuesta ante el debate que por fin se ha realizado sobre los Presupuestos Generales del Estado. ¿Quién estaba detrás de esta respuesta? Sin ninguna sorpresa, el Partido Popular y Ciudadanos, que como Los “Gemeliers” , desde hace meses, llevaban anunciando su respuesta anticipada, más una que se repetía más que el ajo “Elecciones ya”. Pero, la sorpresa para algunos, ha sido la de Esquerra Republicana de Catalunya, quién también se ha posicionado en el NO. ¿Esquerra? SI. Poco queda de esa “E” en su nombre. Si no, ¿de qué iba a contestar eso un partido que dice ser democrático y del pueblo, que suele hacer políticas sociales tirando hacia la izquierda?

Tenim el que volem o volem el que tenim?

Perdoneu la filosofada del títol però, potser, i dic potser, comença a ser hora de començar a plantejar-se hipòtesis coherents amb els moments que estem vivint, històrics, tensos i complicats sense cap mena de dubte.
Banner 468 x 60 px