Endavant! 1945 | Hemeroteca

El cost per hora treballada es manté en el primer trimestre del 2019

El cost per hora treballada a l'Estat no va patir cap variació durant el primer trimestre respecte el mateix període de l'any passat pel major nombre d'hores treballades ja que la Setmana Santa va coincidir amb el segon trimestre, mentre que en el 2018 va ser en el primer, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística.

El cost salarial va caure tres dècimes mentre que el cost laboral excloent pagaments extraordinaris i retards va augmentar un 0,3%. Si s'eliminen els efectes estacionals i de calendari, la variació anual del cost per hora treballada és del 2,4%.

Per components del cost, el cost salarial va registrar una variació anual del 2,2% en dades corregides i els altres van augmentar un 2,9%.

Les seccions que van registrar majors increments anuals durant el primer trimestre són les Activitats Immobiliàries (+7,5%), les Activitats Artístiques, recreatives i d'entrenteniment (3,2%) i Administració Pública i defensa.

Els majors descensos van correspondre a les Activitats financeres i d'assegurances (-7,4%), Indústries extractives (-2,8%) i Activitats Professionals.

Pel que fa el cost laboral, la variació trimestral entre el primer trimestre del 2019 i el quart trimestre del 2018, eliminant els efectes estacionals i de calendari, va ser del 0,8%, Per components del cost, en dades desestacionalitzades i corregits de calendari, el cost salarial va pujar un 0,7% i els altres costos un 1,2%.

Sense tenir en compte l'ajustament estacional i de calendari, la taxa trimestral és del -11,1% pel major pes de les pagues extraordinàries i endarreriments en quart trimestre respecte el primer del 2019.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px